Kad notiek, kad cenas pieaug?

Kad cenas visam pieaug, bet mūsu ienākumi saglabājas tādi paši vai dažos gadījumos pat samazinās, iepirkšanās vairs nav jautra. Ja Jūs vienmēr esat bijis taupīgs pircējs, tad Jūs zināt, ka ar to vairs nepietiek.

Lielākā daļa cilvēku mūsdienās ir divu vai trīs algu attālumā no kļūšanas par bezpajumtniekiem. Daudzi cilvēki nezina naudas ietaupīšanas vērtību un bieži vien pārspīlē, kad runa ir par kredītiem. Daudzi no tiem, kuri iegādājās mājokļus pirms dažiem gadiem, vairs nespēj segt kredītus. Naudas summai, kas Jums ir jāmaksā par savu īri būtu jābūt tikai 25 – 30 procentiem no Jūsu kopējiem neto ienākumiem.

Nopērciet nelielu blociņu un nēsājiet to līdzi visu mēnesi un pierakstiet pilnīgi visu, ko Jūs iegādājaties, un cik daudz Jūs iztērējat. Jūs būsiet pārsteigts uzzinot, cik daudz naudas Jūs tērējat, nezinot par to, jo īpaši nevajadzīgām lietām, piemēram, vakariņām restorānā, picai, žurnāliem, šokolādes tāfelītēm, drēbēm utt.

Personīgais budžets ir kā Jūsu izdevumu plāns. Tas ļauj Jums zināt, kur Jūsu nauda tiek tērēta un cik daudz Jums tās ir. Izveidot savu budžetu nav viegli, bet budžets var dot Jums daudz lielisku priekšrocību.

Budžeta izveidei tiešām nav negatīvu aspektu. Tas samazina vienu no nozīmīgākajiem stresa cēloņiem un ļauj Jums kontrolēt savas finanses un savu nākotni.

Birkas: , , , , , ,

Komentēt